Uncategorized

De voordelen van orthomoleculaire voeding voor je gezondheid

Orthomoleculair diëtist

 

Orthomoleculaire voeding (ook bekend als orthomoleculaire geneeskunde) is een tak van de medische wetenschap die gebruik maakt van verbindingen die in voedingsmiddelen voorkomen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en plantaardige chemicaliën die fytochemicaliën worden genoemd. Deze verbindingen worden voedingsstoffen of biologisch actieve stoffen genoemd. Ze worden ook wel macronutriënten genoemd, wat betekent "grote" voedingsstoffen die je lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft. Orthomoleculaire voeding probeert de gezondheid te verbeteren door de productie van bepaalde stoffen in het lichaam te verhogen of het immuunsysteem te versterken. Ook wordt getracht het risico op chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker te verminderen. In dit artikel bespreken we enkele van de voordelen die je kunt krijgen van een orthomoleculaire gezonde voeding.

Optimale voeding verhoogt intelligentie en immuniteit.

Een teveel aan vitaminen en mineralen kan leiden tot hersenmist, slecht geheugen, vermoeidheid, verwarring en zenuwschade. Het is dus belangrijk om voldoende van deze voedingsstoffen in je dieet op te nemen. Vitamine B3, B6, B9, B12, C en K zijn bijzonder belangrijk voor de gezondheid van de hersenen en het zenuwstelsel. Mineralen als zink en magnesium zijn belangrijk voor de immuniteit en het verminderen van ontstekingen. Een orthomoleculair diëtist is een diëtist die een dieet aanbeveelt dat is gebaseerd op de hoeveelheid vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Orthomoleculaire diëten verbeteren het geheugen en het leervermogen bij gezonde mensen en kunnen de immuniteit van mensen die lijden aan verkoudheid, virussen en allergieën verhogen. Zeewier en algen zijn uitstekende bronnen van vitamine B12, terwijl natto, een dagelijkse yoghurtsnack uit Japan, een rijke bron van vitamine B9 is.

Orthomoleculaire voeding vermindert het risico op chronische ziekten.

Een gezond dieet kan u helpen uw kansen op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker te verminderen. Studies hebben aangetoond dat het eten van een dieet met veel plantaardige vezels en voedsel met veel antioxidanten, zoals fruit en groenten, het risico op hartziekten en bepaalde vormen van kanker aanzienlijk kan verminderen.

Studies suggereren ook dat mensen met een gezond dieet minder kans hebben om andere chronische ziekten te ontwikkelen. Hoewel er nog veel meer onderzoek moet worden gedaan, kunnen diëten met veel fruit en groenten en weinig verzadigd vet, natrium en geraffineerde granen het risico op hartziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker verminderen.

Optimale voeding verbetert de mentale en fysieke prestaties.

Een gezond dieet kan de mentale helderheid verhogen en vermoeidheid verminderen. In een dierstudie kregen ratten 7 weken lang een gezond dieet. Ze hadden een beter geheugen en waren minder moe dan de controlegroep.

Mensen met een gezond dieet hebben een betere cognitieve functie en zijn minder vermoeid dan mensen die niet goed eten. Veel mensen met overgewicht zijn ook geestelijk erg vermoeid omdat hun dieet meestal veel geraffineerde koolhydraten bevat en weinig voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels.

Samenvatting

Orthomoleculaire voeding probeert de gezondheid te verbeteren door de productie van bepaalde stoffen in het lichaam te verhogen of het immuunsysteem te versterken. Het probeert ook het risico op chronische aandoeningen zoals hartziekten, diabetes en sommige vormen van kanker te verminderen. Een gezond dieet kan u helpen uw intelligentie te verhogen, uw immuniteit te versterken en uw mentale en fysieke prestaties te verbeteren. Het is ook goed voor uw gezondheid omdat het uw risico op het ontwikkelen van chronische ziekten vermindert en de uitstoot van broeikasgassen vermindert. U kunt ook het milieu verbeteren door te kiezen voor voedingsmiddelen die minder middelen vereisen om te produceren, zoals fruit en groenten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *