Gezondheid

Wat is bio

Ergotherapie Goes

Deze techniek wordt ook wel “imcellent therapie” genoemd en kan worden gedefinieerd als het gebruik van informatie en communicatie om de mondhygiëne en de behandeling van de patiënt te vergemakkelijken. Het onderwerp van de therapie is in de eerste plaats een persoon die lijdt aan een ziekte, of het nu een ziekte voor lichaam of geest is. De ziekte kan kanker zijn, AIDS of een andere ernstige ziekte die levensbedreigend kan zijn.

Massage is de belangrijkste vorm van bio-informatietherapie die wordt gebruikt bij therapie, biofeedback, sportconditionering en chromatherapie. Massage staat bekend als de meest effectieve manier van communicatie omdat het moeiteloos is en de patiënt bijna negentig procent pijnvrij maakt. Wanneer de patiënt pijn lijdt, betekent dit niet dat hij of zij ziek is, in feite is de pijn een gevolg van de ziekte waaraan de persoon lijdt.

Door het gebruik van een biofeedback nasale remmer kan een behandeling worden ingesteld voor mensen die moeite hebben met praten. Het zal voor een persoon werken door zijn speeksel, zijn tijd om lucht te slikken en zijn pijn te controleren. Deze behandelingen zullen de nadelige gevolgen van een slechte gezondheid bij een persoon bijna onmiddellijk wegnemen.

Een andere bekende vorm van bio-informatietherapie is het ketogeen dieet. Dit dieet gebruikt vet als voornaamste vorm van energie en probeert daarmee het gewicht onder controle te houden. Het ketogeen dieet is in feite een dieet dat het lichaam afleidt van koolhydraten en in de richting van vet stuurt. Het lichaam verbrandt vet voor energie in plaats van koolhydraten, en dit gewichtsverlies wordt het meest effectief geacht wanneer de zieke persoon voortdurend onder toezicht staat van medisch personeel.

Het gebruik van biofeedback wordt “seminars” genoemd en het betekent dat een persoon zich zal aanpassen aan verschillende omstandigheden of dingen die hem of haar overkomen. Eigenlijk zal het lichaam zijn eigen functie muteren, maar deze seminars hebben de belangrijke functie het lichaam te leren hoe het op bepaalde situaties moet reageren, zodat het zijn eigen functioneren effectief kan reguleren.

Het is dus waarschijnlijk dat hetzelfde effect wordt bereikt met het bekendere gebruik van technieken als meditatie, hypnose en zelfhypnose.

Wanneer een persoon ziek is, komen het lichaam en de geest in een toestand van flux, zodat de geest zich volledig kan afsluiten en tegelijkertijd het lichaam zich kan afsluiten. Deze fluxen gebeuren zelfs voordat de persoon echt ziek is en in afwezigheid van enige echte pijn. Tijdens ziekte echter, ook al voelt de persoon zich niet ziek, is het lichaam in een staat van flux, omdat de zieke persoon ook in een staat van flux is. De zieke verkeert in een toestand van flux, maar de flux die het lichaam ervaart is in tegenspraak met de uniformiteit van de gezonde toestand, aangezien het ene een gevolg is van het andere. Daarom is aandacht voor de zieke een manifestatie van de uniformiteit van de gezonde toestand. Dit is de reden waarom fysiologisch onderzoek onvervangbaar is als uitgangspunt van de re-integratie van het lichaam na een ziekte 85%.

Lees meer:
Holistische geneeskunde
Bio energetische therapie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.