Gezondheid

Therapie

Craniosacraal therapie

Wat kan Cranio-Sacraal Therapie voor u doen?

Het werkt door de communicatie tussen de hersenen en het lichaam te verbeteren. In de hersenen wordt een enorme hoeveelheid verbale, fysieke en psychologische informatie opgeslagen. Dit kan het echter moeilijk maken voor iemand om zijn ziekte of trauma uit te leggen op een manier die de andere partij kan begrijpen. Communicatiepatiënten zijn zich hiervan zeer bewust. Cranio-Sacraal Therapie streeft ernaar een directe, ongefaseerde verbinding tot stand te brengen tussen het slachtoffer en de therapeut door in principe de hele persoon als één geheel te behandelen. Eén worden met het slachtoffer is in wezen het doel van Cranio-Sacraal Therapie. Het doel is ervoor te zorgen dat alle ongelijkheden worden rechtgezet en verwarring met betrekking tot mentale, fysieke en traumasymptomen wordt gecorrigeerd. communicatie, respect en harmonie tussen de twee partners tot stand wordt gebracht.

Hoe werkt het? Het lichaam bestaat uit verschillende organen die als functie hebben met elkaar samen te werken. Het craniale gebied is verantwoordelijk voor het inademing- en uitademingsproces en de daarmee samenhangende reflexen. Daarom zal de therapeut bij Cranio-Sacraal Therapie rekening moeten houden met het feit dat er een direct verband is tussen het lichaam en de mentale en psychologische functies. Als zodanig moet in elk behandelplan rekening worden gehouden met het belang van de hersenen. De therapie bestaat uit een diepe weefselmassage van het hele lichaam en ook uit het werken met de responscomponenten. De mentale functies worden gecentreerd op de spinale hersenstam, de lumbale regio en de caudale regio. Een pedaalpunt wordt op het hoofd geplaatst en het masseren zal in de richting van het hoofdgebied werken. De slagen zijn cirkelvormig en voornamelijk ontwikkeld om te werken op het spinale gebied. Het is belangrijk om elke regio afzonderlijk te masseren, omdat kleine aanpassingen in de ene regio tot grote aanpassingen in de andere kunnen leiden.

De eerste fase is het masseren van het lichaam. Dit zal een eerste invloed hebben op de werking van de spieren. De spieren worden ontspannen en de spieren worden tegelijkertijd ontspannen. Vervolgens verplaatst de massage zich naar de longen, de schouders, de armen, de handen en de benen. De massage gaat op deze manier door totdat de spieren bijna geactiveerd zijn. Een handstand is voltooid op dit punt, omdat de spieren bijna in een staat van activering zijn, dat wil zeggen, de caudale zenuw wordt gestimuleerd. Deze stimulatie is belangrijk, want het is de caudale zenuw die de motorische eenheden controleert. Oorzaken van Cranial Sacral Therapy De therapie is gebaseerd op de neurovasculaire volumereductie. De neurovasculaire volumereductie is het herstel van de hersenstroom en wordt voornamelijk gedaan door de nekwervels. De therapie wordt vooral toegepast bij patiënten die een ernstige beroerte hebben gehad en die op het punt staan hun motorische capaciteit te verliezen. Bij andere beroertes vindt de volumereductie reeds plaats voordat de hersenletsels aanleiding geven tot spraakmoeilijkheden.

De therapie is niet erg nieuw. Ze werkt al sinds het uurwerk ten voordele van de kleine hersenen. De technieken zijn verbeterd en verfijnd om de meest effectieve en efficiënte therapieën te creëren. Sommigen staan sceptisch tegenover de doeltreffendheid van de therapie, omdat zij denken dat deze hetzelfde effect zou hebben zonder te verschillen van normale technieken. Er is echter videobewijs dat de therapie patiënten al helpt. Er zijn video’s gemaakt van de Cranio-Sacraaltherapie in actie en u kunt zelf zien welk verschil het kan maken. Als u niet sceptisch genoeg bent om de Cranio-Sacraal Therapie te ondergaan, is hier een video-uitleg. Hoe werkt het? Het is niet te veel gezegd dat de therapeut zijn hand gebruikt om de drukweefsels in het gebied van de wervelkolom te verspreiden. Zonder spreiding van de weefsels zal de druk niet gelijkmatig verdeeld worden in de wervelkolom. Dit zal leiden tot ongelijke druk op de verschillende niveaus van het ruggenmerg. Dit zal resulteren in onvoldoende bloedtoevoer in het ruggenmerg met weefselbeschadiging tot gevolg.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.