Gezondheid

Spirituele Genezing

 Spirituele heling

Laten wij dit onderwerp samen bestuderen en trachten de betrokken stappen te begrijpen.

BLIJVEN OP DE BASIS VAN UW BESTAANDE OVERTUIGINGEN

Misschien heb je plotseling een idee, maar om de een of andere onbekende reden twijfel je niet meer aan de geldigheid ervan. Misschien voel je je dwaas als je een idee zonder hersens in twijfel trekt. Het is alsof je verstand goed is geworden na de jaren van worstelen en ingehaald worden door een levenssituatie. Of misschien ben je een van degenen die ophouden met het stellen van de moeilijke vragen, zoals “Waarom is dit hier en waarom ben ik hier? Of “Waar komt deze gedachte vandaan? Of waar kom ik vandaan?” Om er maar een paar te noemen.

Spirituele genezing heeft ermee te maken dat je de feiten van de waarheid accepteert. Aanvaarding van wie je nu bent geeft je een gevoel van vrede. Aanvaarding is niet veel anders dan aanvaarden dat je een gelijktijdig lichaam en geest bent, en dat dit lichaam in deze tijd en ruimte, uniek is van alle andere. Acceptatie is voor mij de bereidheid om toe te geven, dat wat je ziet en voelt de waarheid is zoals jij die begrijpt. Ontkennen is jezelf en je huidige ervaring ontkennen. Je zou kunnen zeggen dat acceptatie zegt: “De waarheid is hier en nu.”

Je vraagt je misschien af: “Zal acceptatie echt de klus klaren?” Het punt hier is dat mensen over het algemeen te koppig zijn om dingen gemakkelijk los te laten. Daarom zal het een langzaam proces zijn, maar het zal zeker de moeite waard zijn.

Als je gelooft dat spirituele genezing een proces is van het aanvaarden van de waarheid, kun je dit proces beginnen door een aantal vragen op te schrijven die je jezelf wilt stellen. Je kunt deze vragen op elk moment stellen, ook als je bewusteloos bent. De reden dat je dit wilt doen is dat je een intentie wilt zetten. In deze intentie zeg je: “Gedachten, overtuigingen en ideeën over mezelf, anderen en deze waarheid belemmeren mijn vermogen om vooruit te komen in genezing.” Nadat je de vragen hebt opgeschreven, schrijf je alle stukjes informatie op die in je opkomen en die zouden kunnen helpen om je overtuigingen op te lossen.

Als je deze informatie met elkaar verweeft tot overtuigingen over jezelf, anderen en de wereld, ontstaat er een collage-effect. Al je overtuigingen komen samen in één grote zak met waarheid. Plaats deze zak met informatie in je tijdelijke dagboek. Telkens wanneer je aan deze verzameling overtuigingen denkt, zul je er een overtuiging uithalen om te onderzoeken. Op dat moment kun je overwegen of deze overtuiging, welke overtuiging dan ook, werkelijk waar is of niet. Pas als je die vraag kunt beantwoorden, kun je verdergaan en de overtuiging helen. Overtuigingen komen immers voort uit een geloofssysteem en kunnen veranderd worden.

DE VIJF OPENENDE DEUREN

1. De eerste deur is het gevoel van verbondenheid. Dit is de plaats waar je je OK voelt over je verbinding met je spirituele bron.

2. De tweede deur is het gevoel van Aanwezigheid. Dit is de plaats waar je weet dat je OK bent, waar je veilig bent.

3. De derde deur is het gevoel vanTrouwen. Vertrouwen en afhankelijkheid van de bron voor het verschaffen van je overleving en geluk.

4. De vierde deur is het gevoel van ‘erbij horen’. Je voelt je thuis in de wereld en bij de mensen om je heen.

5. De vijfde deur is het gevoel van Harmonie. Je voelt je in vrede met de wereld.

DE EMOTIEËN die deze vijf deuren besturen lijken veel op de emoties in je lichaam. Als je lichamelijk in harmonie bent, zijn deze emoties op dezelfde manier ook in harmonie. Het enige verschil is dat deze emotionele vibraties overweldigend aanvoelen voor een menselijk lichaam. Ze kunnen een ravage aanrichten in geest en ziel. Als één van deze emotionele trillingen uit balans is, kan een menselijk lichaam ziek worden. Het doel van spirituele genezing is om de trillingen van iemands leven te herstellen op het gebied waar ze uit balans zijn.

Bedenk dat je, om je beter te voelen op een bepaald gebied in je leven, tijd moet doorbrengen op dat gebied om het te ervaren. Hoe meer tijd je in een bepaald gebied doorbrengt, hoe meer je het volledige scala van emoties ervaart. Wanneer je tijd besteedt aan het doen van wat dan ook, zelfs iets dat negatief lijkt, zorgt dit ervoor dat je geest en ziel zich beter gaan voelen.

Wanneer u begint aan een pad van spirituele genezing, is het belangrijk om voorbereid te zijn op het onverwachte. Praat met uw geestelijk begeleider over wat u kunt verwachten, hoe u van plan bent ermee om te gaan, welke geestelijke hulp u nodig hebt voor elk probleem en zorg ervoor dat u klaar bent om het aan te kunnen met de steun van uw hoarder.

Paarden bijvoorbeeld toonden in een studie aan de universiteit van Arizona aan dat het eten door paarden van een hoefbeest een gunstig effect had op de groei van het gewas. In een andere studie werd aangetoond dat paarden hun spierkracht konden vergroten door wormen te eten. Van hoefbevangen insecten, die deel uitmaken van de sprinkhanen, is aangetoond dat ze een soortgelijk effect hebben op graangewassen.

Lees meer:
Coach Breda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.