Gezondheid

Self Esteem

Coach Leiden

Onze emoties vertellen welk soort informatie we moeten filteren of opnemen in onze geest volgens verschillende coaches. Emoties zijn een vorm van energie. Het niveau waarop die stroomt, ons lichaam beïnvloedt, wordt met name bepaald door de hersenfunctie. Emoties kunnen de geest sturen om te motiveren en om informatie te blokkeren of om naar antwoorden te zoeken. Je moet de tijd laten verstrijken, want dat is wat het emotionele systeem opbouwt. Bij het uitvoeren van een zelfontwikkelingsproces kunnen emoties voor of tegen ons werken. Als we gelukkig zijn, zijn we productiever op het werk en genieten we meer van sport. Wanneer we een slecht humeur hebben of gefrustreerd zijn, zijn we minder productief.

Als we ons down voelen, houden we ons aan de tweesprong in de weg. Afhankelijk van de situatie hebben we een natuurlijke neiging om ofwel zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, achting, eigenwaarde, vertrouwen te verwerven of op zijn minst te winnen. Voor sommigen is dit natuurlijk gedrag. Zo nu en dan nemen onze emoties het over. We voelen ons verkwikt, enthousiast en vastberaden. Dit is meestal een tijd van actie, wanneer de geest 100% op volle kracht gaat! Voor anderen hangt er een donkere wolk boven geest en hart, die gedachten en acties blokkeert. Als dit gebeurt, hebben we de neiging om de zaken nog ingewikkelder te maken en de verkeerde actie te ondernemen.

Onze emoties zijn ons natuurlijke onderscheid tussen iets wat we willen en moeten doen, en iets wat we niet willen doen. Verschillende omstandigheden triggeren onze emoties, wat leidt tot uitbarstingen en gevoelens van haat. Het is waar dat wij in bepaalde situaties een vluchtroute moeten plannen in geval van oorlog of andere ernstige noodsituaties. U moet zich er echter van bewust zijn dat deze neiging een natuurlijk mechanisme is. Emoties kunnen er ook voor zorgen dat je verstand op hol slaat, wat leidt tot verkeerd gedrag, stress en verlies van je keuzevrijheid, vrijheid en vredig leven.

Als coach zou ik willen dat u uw emotionele reacties onderzoekt. Merk op hoe gemakkelijk en opvallend je negatieve emoties herkent bij iemand die je confronteert. Je bent je op de een of andere manier bewust van de fouten van die persoon. Je probeert de persoon te steunen en aan te moedigen, maar hebt het gevoel dat hij het op de een of andere manier op jou voorzien heeft! Ik daag deze oordelen graag uit! De keuze is aan jou.

Paradoxaal genoeg zijn we erg hard voor onszelf. Dit schept na een tijdje een hoop verwarring. Onze eigen waarden en integriteit vervagen, omdat we denken dat we onszelf willen straffen. Het verwart de geest, maar leidt uiteindelijk tot zelfvernietigend gedrag. Je karakter is meestal een van de belangrijkste dingen in je leven. Hoe je anderen behandelt, is hoe je jezelf behandelt. Dit komt omdat hoe je jezelf ziet en behandelt, invloed zal hebben op hoe je anderen ziet en behandelt.

Creëer innerlijk geluk en volwassenheid in jezelf. Word bereid om echt naar jezelf te kijken, en naar de dingen waar je van geniet en neem de controle over. Het leven wordt interessanter en bevredigender. Eigenwaarde neemt toe, omdat je houding verandert. Begin met kleine stapjes en uiteindelijk zul je vrij zijn om van elk aspect van je leven te genieten, op dit eigenste moment en in dit eigenste moment.

Lees meer:
Coach Den Haag

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.