Gezondheid

Het overwinnen van de angst om te falen

Burn out den bosch

We staan allemaal wel eens voor een bijzondere uitdaging in het leven. Wanneer je totaal vastzit in een situatie en je niet weet wat je nu moet doen, is wat je nu moet doen een probleem waar we allemaal elke dag mee te maken hebben. Soms heb je veel geluk, en andere keren is de situatie zo verschrikkelijk dat het je hart breekt. Een klant van mij is een online marketeer. Hij is eigenaar van zijn eigen succesvolle online bedrijf. Hij werkt vanuit zijn eigen huis en beantwoordt de hele dag telefoontjes en sms’jes vanaf zijn mobiel. Tegelijkertijd werkt hij ook als online trainer om zijn studenten te helpen de obstakels die hun vooruitgang blokkeren te overwinnen en uiteindelijk succes te boeken.

We werken samen aan een weekplan, zodat hij elke week bezig is met het verbeteren en implementeren van nieuwe ideeën en technieken om zijn studenten te helpen. In Den Bosch heeft hij ook te maken met burn out. Als hij zijn trainingswerk doet, voelt hij zo’n burn out.

Burn out is een gevoel dat je krijgt als je iets doet wat je niet leuk vindt. Dit kan komen door het project dat je aan het afronden bent, door het werk dat je hebt gedaan toen je jonger was, of zelfs wanneer je je gezondheid en conditie opzettelijk lange tijd hebt verwaarloosd. Bij dit gevoel voelt ons lichaam zich lusteloos en leert het zichzelf af te tappen om naar het werk te gaan dat goed voor ons is. Deze lethargie heeft twee effecten op je geest en emoties.

– In de eerste plaats voelen we ons moe. Dit uit zich soms in een grote mate van luiheid en je minder energiek voelen. In het geval van een burn out voelt je lichaam zich misschien niet echt uitgerust van je werk, en juist door die luiheid voel je je ook moe en heb je meer slaap nodig. Het is belangrijk om aan de slag te gaan met het herstellen van je werk.

– Ten tweede betekent luiheid niet alleen vermoeidheid. Soms is de werkelijke reden van luiheid een gevoel van ondermaatse prestatie. Je kunt lui zijn en niet echt willen werken. Het kan komen door de angst om te falen wanneer je je aan je visie waagt, door het onbekende en door de angst voor hoge spanningen.

Als u gevoelens van luiheid of ondermaatse prestaties hebt, is er een oplossing. Het is misschien interessant om te weten dat er eigenlijk twee soorten ontwijkende factoren zijn. De eerste is luiheid en de tweede is faalangst. Als u zich echt lui voelt en helemaal geen werk wilt verzetten, dan hebt u te maken met een soort burn out. Ten tweede, als je bang bent om te falen, dan ervaar je eigenlijk een vorm van angst voor een laag gevoel van eigenwaarde. Wanneer je in de greep bent van stress, wordt je gevoel van eigenwaarde erg laag. Dit maakt het erg moeilijk voor je om zelfs maar te proberen je leven om te gooien.

De oplossing voor vermijding in beide situaties is het aanpakken van de onderliggende oorzaak van beide. Het is belangrijk om te leren hoe je de echte oorzaken van je negatieve gedrag kunt overwinnen. In het geval van de angst om te falen, kan het worden veroorzaakt door een pijnlijke ervaring in verband met dat afgewezen idee of project. Reken af met die boosheid, en je zult niet meer bang zijn om te falen!

Het voorbeeld voor het bovenstaande probleem gaat als volgt. Als je een slechte relatie met je ouders hebt, kun je door problemen die daardoor veroorzaakt zijn, onder stress komen te staan en wrok jegens hen koesteren. Dergelijke gevoelens kunnen zo overweldigend zijn dat je gemakkelijk gefrustreerd raakt en boos wordt op je dierbaren. Als dat gebeurt, probeert je lichaam je te beschermen door in een stressmodus te gaan. U kunt dan de schuld gaan geven aan de persoon die volgens u niet eerlijk tegen u is. Je kunt je ongemakkelijk gaan voelen in de buurt van die persoon, omdat je je schuldig voelt omdat je boos op hem bent. Of je hebt het gevoel dat die persoon je helemaal niet mag en dat je dus niets doet om zijn goedkeuring te verdienen. Dit alles wordt veroorzaakt door gevoelens van stress en boosheid en is allemaal het gevolg van een laag gevoel van eigenwaarde.

Lees meer:
coach den bosch
kinder coach den bosch

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.