Gezondheid

Herstellen van je darmen

Microbioom onderzoek

In mijn zoektocht naar manieren om het verstoorde evenwicht in de darmen te herstellen, kwam ik een aantal interessante artikelen tegen. Een daarvan was een boek genaamd Your Body’s Many CRIES for Ease door F. Batmanghelidj, M.D. Ik bekeek dit boek van binnen en van buiten. Ik verdiepte me in dit boek en vond een verwijzing naar een darmbaby dolly. Dezehesis was om te suggereren dat baby’s zouden kunnen worden gevoed met honger in een poging om het evenwicht in de darm te helpen herstellen. Ik vond dit een uitstekende aanpak, maar er waren ook meldingen van baby’s die door de ouders werden gevoed met allerlei dingen die hun darmen van streek maakten, waaronder muizen. Om voor onze eigen darmen te zorgen moeten we ons dus bewust zijn van de voorverschijnselen en triggers van bepaalde symptomen.

Toen ik de film Is Thisrance zag, kreeg ik deze informatie echt te pakken. Het legde uit hoe in sommige gevallen wanneer een persoon sterft de darmen zijn veranderd en het micrbioom evenwicht is verstoord. Ik ben niet zo’n kiemtheoreticus, maar deze film maakte me duizelig toen ik hem zag. Ik zag hoe onze variaties in het micrbioom evenwicht kunnen leiden tot verschillen in de manier waarop we verteren, dat micrbioom evenwicht moet in de gaten worden gehouden. Misschien denk je nu dat dit toch nergens op slaat, dus laat me je wat meer uitleg geven over enkele van de factoren die de variatie in de darm microbiële flora mogelijk maken.

Mijn voeding en levensstijl zijn van invloed op mijn micrbioom evenwicht. Wat we eten en de hoeveelheden van wat we eten zijn de sleutel tot het behoud van ons microbieel evenwicht. Elk jaar sterven velen van ons aan voedingsgerelateerde ziekten, van hartziekten tot bacteriële infecties en tumoren. Hartziekten worden vermoedelijk veroorzaakt door plaque-afzettingen in de slagaderwanden die de bloedstroom verstoren. Deze plaques kunnen het gevolg zijn van een dieet met veel verzadigde vetten en cholesterol, roken, overmatig alcoholgebruik en een te laag gewicht van de darmen. Het onderliggende oorzakelijk verband kan zijn dat naarmate de plaque zich ophoopt, het moeilijker wordt het bloed te laten stromen, hetgeen kan leiden tot een beroerte of een ander soort ziekte. Deze sterfgevallen zijn meestal het gevolg van chronische ontstekingen, die worden veroorzaakt door een onevenwichtige voeding en door een gebrek aan darmbacteriën.

Lees meer:
Prikkelbare darm syndroom Den haag

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.