Gezondheid

Chiropractische Zorg en Chiropractische Zorg

Fysio Noordwijk

Wij zijn gespecialiseerd in werkgroepen met betrekking tot het spier- en skeletstelsel. Onze voornaamste taken zijn het helpen van individuen om weer een normale spierbeweging te krijgen, het herstellen van de juiste biomechanica door het stimuleren van diepe ontspanning van de spieren, het verbeteren van de toegankelijkheid en mobiliteit van aangetaste gebieden, en het herschikken van strakke en beperkte spieren. Door ons op deze gebieden te richten, kunnen wij het volledige bewegingsbereik van onze patiënt benutten, of het nu gaat om het bewegen van de armen of het bewegen van de benen.

Na verloop van tijd ontstaan er vaak sportblessures aan het bewegingsapparaat. Vaak ontstaan deze blessures als gevolg van het gebruik van een slechte lichaamsmechanica bij het uitvoeren van een oefening. Herhalende microscheurtjes in spieren, leeftijd en in de verkeerde anatomische verdeling zijn redenen voor blessures. Vaak kunnen deze blessures worden behandeld met chiropractische zorg. Een gedegen behandelplan is een must om deze blessures goed te laten genezen. Onze positieve resultaten geven aan dat de herstelperiode korter en minder pijnlijk zal zijn als de behandeling eenmaal is afgerond.

Traditionele Fysiotherapie (TFT) is een zeer doeltreffende methode voor patiënten die lijden aan aandoeningen van het spier- en skeletstelsel. Veel patiënten die bij ons komen met klachten over hun spierstelsel lossen deze problemen vaak op zonder chiropractische zorg. Studies wijzen uit dat 70% van de TFT-patiënten die chiropractische zorg krijgen of naar de fysio gaan, verlichting vinden door chiropractische zorg. Wat chiropractische zorg kan doen. Studies bij 95% van de TFT-patiënten wijzen bijvoorbeeld uit dat chiropractische zorg de pijn in bescheiden mate kan verminderen, wat gepaard gaat met 35% onmiddellijke voordelen en 50% voordelen op lange termijn. Deze voordelen blijken niet alleen uit de vermindering van pijn als gevolg van chiropractische zorg, maar ook uit de voordelen die verbonden zijn met manipulatie van de wervelkolom, met verbetering van de bewegingsuitslag, het voorkomen van atrofie, en het verminderen van de incidentie van chirurgische behandeling.

Lees meer:
Fysiotherapie Noordwijkerhout

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.